به گزارش سلام لردگان - عليعسکر ظاهري در گفتوگو با (ايسنا) منطقه خوزستان اظهار کرد: زماني که ورود قريب به 5 ميليون نفر راهيان نور به استان پيشبيني ميشود قطعا خدماتدهي و ساماندهي به اين تعداد مسافر نيز به پشتيباني مناسب نياز دارد.
وي ادامه داد: از 40 پايگاهي که در استان پيشبيني شدهاند، 32 پايگاه امداد و نجات فعاليت خود را از 15 بهمن ماه آغاز کردهاند و 8 پايگاه ديگر نيز از 25 اسفندماه آغاز به کار ميکنند.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان عنوان کرد: همچنين در حوزه جوانان از 25 اسفندماه 50 پست در سطح استان به منظور خدماترساني به مهمانان و کاروانهاي راهيان نور در نظر گرفته شده که با اين تعداد، در مجموع امسال 90 پايگاه امداد و نجات و پست نوروزي براي راهيان نور و مهمانان نوروزي راهاندازي خواهد شد.
ظاهري درخصوص استفاده از نيروي کمکي استانهاي ديگر براي ارايه خدمات امدادي به کاروانهاي راهيان نور در خوزستان گفت: عليرغم اينکه ما نيز اين پيشنهاد را مطرح کردهايم ولي متاسفانه اين کار از سوي استانهايي که کاروان راهيان نور به مناطق عملياتي اعزام ميکنند، انجام نميشود.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان تصريح کرد: براي فصل تابستان اطراف درياي خزر به دليل ميزان بالاي غرقشدگي، تيم غريق نجات از استانهاي مختلف از جمله خوزستان به همراه آمبولانس و امکانات لازم به مدت يک يا دو ماه در محل مستقر ميشوند و در اسفند و فروردين نيز نياز است با توجه به ورودي تعداد بسيار مهمانان نوروزي و کاروانهاي راهيان نور به خوزستان، اقدامات حمايتي از سوي استانهاي ديگر انجام شود.
وي با بيان اينکه 2 هزار نفر از جمعيت هلال احمر خوزستان براي خدماتدهي به مهمانان نوروزي و راهيان نور در استان به کارگرفته ميشوند، افزود: پستهاي امدادي و نوروزي در بيشتر يادمانهاي مناطق عملياتي استان مستقر و آماده خدمترساني هستند. 40 پايگاه امدادي در وروديهاي استان و مسيرهاي پرتردد و يادمانها تقسيم شدهاند.
ظاهري با اشاره به ممنوعيت تردد اتوبوسهاي کاروانهاي راهيان نور از محور دهدز لردگان، اظهار داشت: اطلاعرساني درباره اين موضوع نبايد تنها در استان خوزستان صورت بگيرد، بلکه بايد به همه استانها اعلام شود که کاروانهاي راهيان نور خود را از اين مسير راهي خوزستان نکنند و با توجه به حوادث رخ داده در اين محور، ضروري است از ايجاد بحران در اين زمينه جلوگيري شود.
وي گفت: در خصوص خدماترساني امدادي در حاشيه رودخانهها، سال گذشته کار مشترکي با مجموعه غريق نجات استان انجام شد و 300 غريق نجات خوزستاني به عضويت جمعيت هلال احمر در آمدند.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان ادامه داد: به استانداري خوزستان پيشنهاد داديم که کنار ساحل رودخانههاي 22 شهررود استان، يک پست امدادي داير شود و غريق نجات به عنوان عضو افتخاري جمعيت هلال احمر خوزستان فعاليت کند و به ازاي هر مورد نجات از غرقشدگي در رودخانهها، به نيروي غريق نجات پاداش اهدا شود.
وي گفت: جمعيت هلال احمر يک موسسه عمومي غيردولتي است و امسال نودمين سال فعاليت خود را در کشور سپري کرد؛ اين جمعيت 60 سال پيش فعاليت خود را در استان خوزستان آغاز کرد و اکنون در استان خوزستان بيش از 140 هزار نفر در سه بخش اعضاي داوطلب، جوانان و امداد و نجات فعاليت ميکنند.
ظاهري افزود: هلال احمر شايد تنها مجموعهاي باشد که داوطلبمحور است و افتخار ما اين است که يک سرمايه عظيم اجتماعي به عنوان داوطلب، پشتيبان ما هستند.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان با بيان اينکه جهش بسيار خوبي در بحث آموزشهاي عمومي، همگاني و تخصصي صورت گرفته است، اظهار کرد: اگر نيروهاي خود را آماده و تربيت کرده و پرورش دهيم و به تمرين بپردازيم، ميتوانيم حوادث را به خوبي مديريت کنيم و با کاهش آثار حوادث، تلفات و خسارات را نيز کمتر کنيم.
وي بيان کرد: ايران کشوري حادثهخيز است و از 30 بلاي طبيعي که در کشور حادث ميشود 21 مورد از آن در استان خوزستان رخ ميدهد، و با توجه به اين شرايط، لازم است بيشتر آماده و مجهز باشيم، ضمن اينکه حادثه خبر نميکند و بايد تلاش کرد تا آمادگي افزايش يابد.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان ادامه داد: سرمايه اصلي ما در جمعيت هلال احمر جوانان هستند و در مقطع سني پايينتر از آن در مهدهاي کودک نيز فعاليتهايي در حال انجام است و کودکان در اين مقطع به عنوان " غنچههاي هلال " عضو هلال احمر ميشوند.
وي با بيان اينکه در مقاطع ابتدايي، راهنمايي، دبيرستان، دانشگاهها و حوزهها و همچنين از ميان عشاير و روستاها عضوگيري به عمل آمده است، اضافه کرد: حوزه کاري هلال احمر، جامعه بسيار وسيعي است. به طور نمونه در يک عمليات جستجو و نجات به دليل بالا بودن حجم کار تعداد زيادي از افراد تشويق ميشوند که پاي کار بيايند؛ در عملياتي که در 26 بهمنماه براي جستجوي کودک سه سالهاي که در دشتي وسيع با تپههاي بسيار گم شده بود، علاوه بر نيروهاي امداد و نجات تعداد بسياري از مردم منطقه نيز به ياري ما آمدند که اين کار و مشارکت مردم پيام دارد.
وي گفت: بستر مشارکت مردمي در جامعه براي کار کردن مهياست ولي با توجه به امکانات محدودي که در اختيار داريم سعي شده از حاشيه شهرستانها، روستاها و عشاير آغاز کرده و شوراهاي شهر و روستا را نيز در کارها وارد کنيم.
ظاهري اظهار داشت: در مناطق حاشيهاي اهواز مانند ملاشيه، عين 2 و کوي سياحي جواناني پاي کار هستند و به عنوان نيروهاي هلال احمر مشغول فعاليتاند. اينها سرمايه استان و کشور هستند. رسالت اصلي هلال احمر اين است که جوانان را با فعاليتهاي مختلف آشنا کرده و به انجام کارهاي عامالمنفعه در حوزههاي مختلف وارد ميکند تا براي ايفاي نقش در آينده کشور تربيت شوند.
وي گفت: در حوادث نيز پس از اينکه جوانان به عضويت جمعيت در ميآيند، وارد مجموعههاي تخصصي ميشوند و به عنوان نيروي امداد و نجات آموزشهاي تخصصي را در اين مجموعه فراميگيرند.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان با يادآوري برفگير بودن مناطق شمالي استان گفت: شايد براي بسياري از هموطنان قابل باور نباشد ولي در استان خوزستان که به عنوان استاني بسيار گرم شناخته ميشود، امسال بيش از 240 نفر از برف و کولاک توسط نيروهاي هلال احمر نجات يافتند و در شمال خوزستان در اطراف يکي از پايگاه هلال احمر حدود يک متر و 20 سانتيمتر برف باريده بود. امسال سيلهايي در شهرهاي دزفول، انديمشک، بهبهان، اميديه، بندرامام(ره)، ايذه، باغملک و مسجدسليمان به وقوع پيوست، جوانان پاي کار آمدند و اقدامات امدادي را انجام دادند و خدمات لازم ارايه شد.
وي گفت: در کنار همه حوادث برف و کولاک، سيل، رانش زمين، زلزله و تصادفات، جوانان خوزستان بدون هيچ توقعي آمادهباش هستند.
ظاهري اظهار داشت: با توجه به حوادث و سوانح رانندگي که در محور دهدز لردگان رخ داد، ضرورت داشت يک پايگاه امداد و نجات در آخرين نقطه استان در دهدز راهاندازي شود که اين امر محقق شد. همچنين پايگاههايي در باغملک، جاده آبادان ماهشهر و ارتفاعات تاراز از توابع انديکا به دليل شدت برفگير بودن اين منطقه راهاندازي شده است. اين اقدامات تنها از داشتههاي استان انجام شده ولي در اين ايام نياز است که نيروهاي بيشتري براي پيشتيباني استان خوزستان را همياري کنند.
وي افزود: در تعطيلات نوروز و همزمان با ورود مسافران نوروزي و کاروانهاي راهيان نور به خوزستان با توجه به همکاري همه دستگاهها که براي آمادهسازي فضا و استقبال در استان بسيج شدهاند، پيشنهاد ميشود در سطح استان پستهاي امدادي و خدماتي به صورت مشترک داير شوند. اين موجب ميشود که مجموعهها در کنار هم و در يک پست فعاليت کنند تا اينکه در يک محل چندين پست از هلال احمر، شهرداري، اورژانس و نهادههاي ديگر مستقر شود.